Τον πυροβόλησε γιατί έκανε θόρυβο!

17 Ιουνίου, 2016
Τον πυροβόλησε  γιατί έκανε θόρυβο!

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα σε χωριό της επαρχίας Φαρσάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Τύπου», άντρας τραυματίστηκε στην περιοχή του λαιμού από σκάγια κυνηγετικού όπλου.

Ο λόγος που φέρεται να έγινε αυτή η ανεκδιήγητη πράξη, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ευφάνταστο σενάριο ταινίας. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η φαντασία ξεπέρασε την πραγματικότητα. Ένας άνθρωπος έστρεψε το όπλο εναντίον άλλου ανθρώπου με κίνδυνο ακόμη και να του αφαιρέσει τη ζωή, με μόνον – όπως όλα δείχνουν – κίνητρο, την ενόχλησή του για τη «φασαρία» που γίνονταν σε ώρα κοινής ησυχίας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει, καθώς μέχρι στιγμής ούτε η τοπική αστυνομία, ούτε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για το συμβάν, ο συγκεκριμένος άντρας εκτελούσε αγροτικές εργασίες στο χωριό, έξω από το σπίτι του κατά τη διάρκεια του μεσημεριού. Πιο συγκεκριμένα αποθήκευε αγροτικά προϊόντα σε αποθήκη που βρίσκονταν δίπλα στην οικία του.

Ξαφνικά ακούστηκε πυροβολισμός και ο άντρας ένιωσε σκάγια να τον χτυπούν στην περιοχή του λαιμού. Άμεσα αναζητήθηκε η «πηγή» του πυροβολισμού, ενώ ο άντρας κάτω των 40 ετών στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς φέρεται να μην τραυματίστηκε σοβαρά.

Πιστεύεται δε, πως ο πυροβολισμός ήρθε από γείτονα ο οποίος είχε ενοχληθεί για τη φασαρία που γίνονταν λόγω των εργασιών! Κατά ασφαλείς πληροφορίες του «Πρώτου Τύπου» ο παθών μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων και κατήγγειλε το περιστατικό, επιδιώκοντας προφανώς την αναζήτηση της δικαιοσύνης μέσα από τα δικαστήρια.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά που εγείρονται – ευτυχώς σε θεωρητικό επίπεδο καθώς δεν θρηνήσαμε θύματα – είναι το κατά πόσο μπορεί κάποιος να έχει στο σπίτι του όπλο και ποιοί είναι – εάν υπάρχουν – οι έλεγχοι και οι ασφαλιστικές δικλείδες για να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα και στο μέλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά η που η κατάχρηση της οπλοχρησίας απασχολεί την κοινωνία και σαφώς αυτό α πρέπει να απασχολήσει και τις τοπικές αρχές αξιοποιώντας πληροφορίες, ώστε να αισθάνονται όλοι περισσότερο ασφαλείς.

Πάντως η πρωτοφανής αυτή υπόθεση θα έχει και συνέχεια αφού το λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη…

Σχετικές ειδήσεις