Πνίγονται τα Φάρσαλα με λίγες σταγόνες βροχής!

8 Ιουνίου, 2016
Πνίγονται τα Φάρσαλα με  λίγες σταγόνες βροχής!

Τον… εφιάλτη της θεομηνίας που προκάλεσε σοβαρές ζημιές αγροτικές εκτάσεις, σπίτια και καταστήματα ξύπνησε η νέα έντονη βροχόπτωση την Κυριακή στην περιοχή των Φαρσάλων. Για δεύτερη φορά μόλις σε μερικές ημέρες, συμπολίτες μας βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού, αφού μία βροχή διάρκειας μόλις μερικών λεπτών της ώρας, ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμό.

Η στάθμη του χειμάρρου «Αϊκλή» ανέβηκε σε οριακό σημείο με τη βροχή ευτυχώς να σταματά λίγο πριν έχουμε ξανά πλημμύρες σε σπίτια. Ωστόσο, από το μένος των νέων έντονων καιρικών φαινομένων πλημμύρισαν και πάλι χωράφια με διάφορες καλλιέργειες.

Το ζήτημα όμως που – όπως σύσσωμοι καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής – προέκυψε, δεν αφορά τον χείμαρρο αλλά νερό που κατέβηκε από το βουνό. Για μία ακόμη φορά κάτοικοι επί της οδού Βόλου κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα στα αποστραγγιστικά φρεάτια τα οποία ήταν βουλωμένα αλλά και για ένα «γεφυράκι» επί της οδού Βόλου, το οποίο επίσης έχει πρόβλημα με αποτέλεσμα η ροή του νερού να μην εκτονώνεται αλλά να γυρίζει σε κατοικημένη περιοχή.

Συνεργείο του δήμου Φαρσάλων βρέθηκε εξάλλου στο συγκεκριμένο σημείο χθες Δευτέρα, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να αναζητήσει πιθανές λύσεις.

Επί της ουσίας όμως, η βροχόπτωση διάρκειας μόλις μισής ώρας, αποκάλυψε για μία ακόμη φορά σε όλο του το μεγαλείο το πρόβλημα που έχει η περιοχή σε αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά έργα. Εάν για λίγα λεπτά τις ώρας προκαλείται αυτός ο πανικός, εύκολα φαντάζεται κανείς τι θα συμβεί σε μια ισχυρή μπόρα.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά θα υπάρξουν άμεσα από το δήμο οι παρεμβάσεις καθαρισμών των φρεατίων αλλά και στις υποδομές εκείνες που θα προστατέψουν τουλάχιστον τις κατοικημένες περιοχές…

Σχετικές ειδήσεις