Η Μαρία Ίφου για τις πρόσφατες πλημμύρες 

8 Ιουνίου, 2016
Η Μαρία Ίφου για τις πρόσφατες πλημμύρες 

Μία σειρά επισημάνσεων στα πρόσφατα  δημοτικά συμβούλια τόσο στο έκτακτο του οποίου την σύγκληση ζήτησε με επιστολή της όσο και στο τακτικό της περασμένης Τρίτης  έκανε η πρώην δήμαρχος κ. Μαρία Ίφου σχετικά με τις παραλείψεις της δημοτικής Αρχής στην πρόσφατη θεομηνία.

Συγκεκριμένα η κ. Ίφου τόνισε την έλλειψη καθαρισμού των φρεατίων της αποχέτευσης όμβριων, ο οποίος πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανεξαρτήτως  καιρικών συνθηκών.  Κατήγγειλε το γεγονός ότι σε πολλά σημεία της πόλης οι σχάρες κατά πλάτος των οδών έχουν τσιμεντωθεί με αποτέλεσμα να μην απορροφώνται τα όμβρια, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία της για το ρέμα του Αϊκλή, στο οποίο οι παρεμβάσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με το πόσο αυτές έχουν μερίδιο ευθύνης στην πρόσφατη πλημμύρα, ζητώντας από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να ελέγξει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις επιδιόρθωσης εφόσον είναι απαραίτητες, στο άμεσο μέλλον.

Καταλήγοντας η κ. Ίφου τόνισε την ανάγκη για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ζητώντας από την δημοτική Αρχή να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο και να μην υπάρξει καθυστέρηση όπως συμβαίνει με τους πληγέντες στην Κρήνη, καθώς και την αύξηση του ποσού στον κωδικού που αφορά την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία.

 

Σχετικές ειδήσεις