Πάνω από 250 κιλά το στρέμμα η ζημιά για τα πλημμυρισμένα σιταροχώραφα!

8 Ιουνίου, 2016
Πάνω από 250 κιλά το στρέμμα η ζημιά για τα πλημμυρισμένα σιταροχώραφα!

Αναμενόμενα μεγάλη είναι η ζημιά σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων στην επαρχία Φαρσάλων από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Αν και ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες, καθώς η διαδικασία των δηλώσεων ζημίας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την απεργία των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, η πρώτη εικόνα δείχνει πως η «χασούρα» στα σιτάρια θα ξεπεράσει τα 250 κιλά το στρέμμα!

Κι αυτό συμβαίνει δυστυχώς σε μία χρονιά κατά τα λοιπά εξαιρετική για τα δημητριακά, αφού όπως σημείωσε στον «Πρώτο Τύπο» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Τάσος Δραχμάνης, η παραγωγή στις εκτάσεις που δεν επλήγησαν από τη βροχή, ξεπερνά τα 600 κιλά το στρέμμα στο σιτάρι!

Σε ότι αφορά τις πλημμυρισμένες καλλιέργειες, εάν λήξει η κινητοποίηση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ και φυσικά λυθεί το θέμα με τα έξοδα μετακίνησής τους, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρχει μία πρώτη εικόνα σχετικά με το ύψος της ζημιάς και φυσικά της ενδεικνυόμενης αποζημίωσης.

«Προς το παρόν είμαστε ακόμη στις δηλώσεις, αλλά και είχε τελειώσει αυτό, έχουμε την απεργία των εκτιμητών του ΕΛΓΑ. Σίγουρα η ζημιά είναι μεγάλη και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να καταγραφεί με δικαιοσύνη, ώστε να σταματήσει το καθεστώς αγωνίας και ανασφάλειας για πάρα πολλούς αγρότες στην επαρχία Φαρσάλων» εξήγησε ο κ. Δραχμάνης.

Σχετικές ειδήσεις